Effici├źnte zorgcommunicatie De nieuwste generatie verpleegoproep is een unieke, ge├»ntegreerde oplossing waarbij flexibiliteit en mobiliteit van bewoners en zorgmedewerkers centraal staan.
IGCN
Zorgcommunicatie

Hart van Vathorst

Zorgtechnologie op maat

In Hart van Vathorst werken twee zorginstellingen samen: Accoladezorg en Sprank.
De groep bestaat uit bewoners en cliënten: met een verstandelijke of lichamelijke beperking, autisme, dementerenden en met niet aangeboren hersenletsel.
Deze diversiteit vraagt dan ook om maatwerk betreft zorgcommunicatie: zorgoproep, bewegingsmelders, dwaaldetectie en lokalisatie, deursturing en -toegang en gebruik van mobiele telefonie. Aanvullend voor de zorgmedewerker assistentieoproep en agressiealarm in geval van bedreigende situaties.

Naast het bestaande systeem van Televic wordt dat uitgebreid met Aqura: eenvoudige aanvulling van infrastructuur met daaraan gekoppeld verschillende draadloze componenten.“Hart van Vathorst is een plek waar mensen samen komen.”
Midden in Hart van Vathorst is een restaurant waar catering wordt verzorgd op locatie, zalen verhuurd en evenementen georganiseerd. De cliëntmedewerkers met een verstandelijke of lichamelijke beperking maken er een gezellig en ontspannen moment van zowel in het restaurant als in de moestuin of een van onze ateliers, waardoor de winkel in Hart van Vathorst vol staat met handgemaakte producten.

Samenwerken
Wat Hart van Vathorst uniek maakt is de manier waarop de inclusieve samenleving vorm krijgt. Gezonde mensen, zieke mensen, mensen met een beperking, ouderen, (jong)volwassenen, gezinnen en kinderen in alle leeftijden wonen, werken, spelen en kerken in Hart van Vathorst. Het gaat daarmee (veel) verder dan een samenwerking tussen verschillende partijen. Bewoners krijgen in Hart van Vathorst de kans om volledig te participeren in de samenleving en onderdeel te zijn van de wijk.