Effici├źnte zorgcommunicatie De nieuwste generatie verpleegoproep is een unieke, ge├»ntegreerde oplossing waarbij flexibiliteit en mobiliteit van bewoners en zorgmedewerkers centraal staan.
Afbeelding
Zorgcommunicatie

Innovatie zorgoproepsysteem

Het verpleegoproepsysteem in een zorginstelling is altijd één van de meeste kritieke technologieën geweest. De evolutie van een standaard oproeppeertje naar de integratie van muziek, spraak, akoestische bewaking, domotica,….is er één waar Televic steeds door innovatie & duurzame ontwikkeling een belangrijke rol in heeft gespeeld. De noodzaak van een verpleegoproepsysteem wordt gestuurd door wat wettelijk noodzakelijk is. Daardoor was het platform zeer kamer gebonden. Een oproep komt van een kamer, het alarm gaat naar de verantwoordelijke van de kamer en het afstellen van de oproep gebeurt in de kamer van de bewoner.

Met de lancering van het AQURA platform zet Televic Healthcare een trend in gang waarbij het oproepsysteem op de mens is gericht. Een oproep komt van een bewoner of patiënt, waar die zich ook bevindt in of rond het gebouw. Het alarm gaat naar de zorgverlener die op dit moment het dichtstbij of het meest geschikt is. En het afstellen van de oproep gebeurt met identificatie van de zorgkundige aan de arm van de bewoner, dus in de locatie waar deze zich bevindt.

De sterkte van Televic AQURA is de unieke combinatie van 3 draadloze technologieën die een perfecte kamer-accurate lokalisatie mogelijk maakt. Een gepatenteerde mix van RF, Ultrasoon en magnetische inductie garandeert met 100% zekerheid dat de correcte locatie van de persoon wordt doorgegeven. Daar waar de combinatie van Wifi en Bluetooth meestal enkel zone-accuraatheid biedt en te traag is voor het volgen van personen, zorgt RF technologie voor een zeer stabiele en uitgebreide communicatiezone. De combinatie met ultrasoon garandeert dat je perfect weet uit welke ruimte het alarm komt, of het nu een gang, een kamer, een wc of een flat is. Zo bent u zeker dat elke bewoner/patiënt tot in het kleinste hoekje van uw instelling veilig is en perfect kan worden teruggevonden. Het zoeken naar mensen en bijhorende tijdverlies is dus definitief voorbij en iedereen kan zich focussen op de zorg.

Ook voor de zorgprofessionals biedt AQURA een oplossing. Zo kan een zorgkundige eenvoudig en draadloos assistentie vragen aan collega’s, die op hun beurt direct de locatie van hun collega doorkrijgen. In bepaalde instellingen wordt dit geëscaleerd als paniek -of agressiealarm waardoor het ook inzetbaar is als veiligheidsplatform voor uw medewerkers.

De integratie van magnetische inductie in het AQURA platform zorgt er voor dat u zeer snel bepaalde acties kunt opstarten. Typisch is het openen of sluiten van een deur waardoor u kunt bepalen wie wel en wie niet in een bepaalde kamer of zone mag. Interessant voor scenario’s van dwaaldetectie, dwaalpreventie of zelfs toegangscontrole. Zo kunt u ervoor zorgen dat bepaalde bewoners niet in de verkeerde kamer terechtkomen en al zeker niet buiten het gebouw sukkelen.

Televic AQURA staat voor een nieuw tijdperk waar iedereen zich mobiel en vrij in uw zorginstelling kan bewegen. De technologie houdt echter een oogje in het zeil en zorgt er voor dat iedereen overal veilig is. Het feit dat het platform quasi volledig draadloos kan worden uitgerold, zorgt er dan ook voor dat het in elke instelling zonder al te veel installatiewerk kan worden geïntegreerd.

Meer info: neem contact op met IGCN, partner Televic Healthcare in Nederland.
Contactpersoon: de heer Erik C. van Viegen, 030 634 22 44.


IGCN – ICT & Zorgcommunicatie
Lange Schaft 7 G III
3991 AP  Houten